Erikshjälpen Second Hand

Erikshjälpen Second Hand ger gamla saker nytt liv och stödjer barns rättigheter genom försäljning av begagnade varor.

Erikshjälpen Second Hand – En Resa Genom Återanvändning och Solidaritet

Erikshjälpen Second Hand är en organisation som har sina rötter i efterkrigstidens Sverige. Grundad av Erik Nilsson i 1962, har Erikshjälpen vuxit från en liten lokal verksamhet till en nationell kedja av second hand-butiker.

Organisationen har en stark kristen grund och arbetar med fokus på att hjälpa barn och unga både i Sverige och internationellt.Erikshjälpens arbete är en manifestation av kristen kärlek och nästekärlek genom praktisk handling.

Genom att driva second hand-butiker bidrar Erikshjälpen inte bara till ett mer hållbart samhälle genom återanvändning av varor, utan genererar även intäkter som går till olika hjälpprojekt. Dessa projekt inkluderar allt från att stödja barns utbildning till att förbättra levnadsvillkoren för utsatta grupper i olika delar av världen.

Att handla hos Erikshjälpen är således inte bara ett sätt att hitta unika och prisvärda second hand-varor, utan också ett sätt att bidra till en god sak. Varje köp är ett steg mot en bättre värld för barn och unga som behöver stöd.

  • Grundläggande Principer
    • Återanvändning och återvinning av varor
    • Stöd till barn och unga lokalt och globalt
    • Främjande av hållbar konsumtion
  • Verksamhetsgrenar
    • Drift av second hand-butiker
    • Insamling och sortering av donerade varor
    • Organisering av volontärarbete
  • Projekt och Insatser
    • Utbildningsprojekt för barn
    • Stödprogram för utsatta familjer
    • Internationella hjälpprojekt
År Händelse Notering
1962 Grundandet av Erikshjälpen Erik Nilsson startar verksamheten
1970-talet Expansion av butiker Flertalet butiker öppnas runt om i Sverige
1990-talet Internationella projekt Hjälpprojekt utökas till att inkludera internationellt arbete
2000-talet Hållbarhetsinitiativ Fokus på hållbar konsumtion och återanvändning
Nutid Fortlöpande arbete och utveckling Ständig utveckling av verksamheten för att maximera positiv samhällseffekt

Erikshjälpens Historiska Vandring – Från Lokal Insats till Global Påverkan

Erikshjälpen Second Hand är mer än bara en kedja av butiker; det är en berättelse om hur enkla handlingar av återanvändning kan vävas samman med en stark vilja att göra skillnad. Sedan starten 1962 av Erik Nilsson, har Erikshjälpen inte bara främjat kulturen av återbruk utan också bidragit till ett mer hållbart samhälle. Genom att omvandla skänkta varor till ekonomiskt stöd, har organisationen etablerat sig som en kraftfull spelare i kampen för barns rättigheter, både lokalt och globalt.

I hjärtat av Erikshjälpens verksamhet ligger en obändig solidaritet och en tro på att varje individ kan bidra till stora förändringar. Denna filosofi speglas i deras arbete, som sträcker sig från att stödja utbildningsprogram till katastrofhjälp. Med en kristen grund, är Erikshjälpens arbete en levande demonstration av praktisk nästekärlek, där varje köp och donation blir en del av en större berättelse om hopp och förändring.

  1. Erikshjälpen Second Hand startades av Erik Nilsson 1962 i Sverige.
  2. Organisationen har vuxit från en lokal verksamhet till en nationell kedja av second hand-butiker.
  3. Arbetet bygger på en kristen grund och fokuserar på att hjälpa barn och unga.
  4. Genom återanvändning bidrar Erikshjälpen till ekonomiskt stöd för sociala och humanitära projekt.
  5. De är en manifestation av kristen kärlek och nästekärlek genom praktisk handling.

Gåvor och Donationer – Livsnerven i Verksamheten

För att Erikshjälpen ska kunna fortsätta sin verksamhet är de beroende av gåvor och donationer från allmänheten. Människor uppmuntras att donera kläder, möbler, böcker och andra föremål som de inte längre behöver. Dessa donationer är livsnerven i verksamheten och gör det möjligt för organisationen att fortsätta sitt arbete med att stödja behövande barn och familjer.

Volontärarbete – En Pelare för Framgång

Volontärer spelar en avgörande roll i Erikshjälpens framgång. Människor från alla samhällsskikt och åldrar bidrar med sin tid och sina kunskaper för att driva butikerna. Deras engagemang är inte bara värdefullt för verksamheten, utan ger också volontärerna en känsla av samhörighet och syfte i deras dagliga liv.

Utbildning och Utveckling – Mer än Bara Second Hand

Erikshjälpen är engagerade i utbildning och utvecklingsprojekt runt om i världen. Genom att investera i barns utbildning och välfärd arbetar de för att ge unga människor verktyg för att bygga en bättre framtid. Deras arbete sträcker sig från att bygga skolor till att stödja program för att bekämpa barnarbete.

Ekologiskt Ansvar – En Hållbar Framtid

Miljöansvar är en annan viktig aspekt av Erikshjälpens arbete. Genom att främja återanvändning och minska avfall bidrar de till en mer hållbar konsumtion. Organisationen arbetar också för att öka medvetenheten om miljöfrågor och uppmuntrar till en mer hållbar livsstil.

Butiksupplevelsen – Mer än Bara Shopping

Att besöka en Erikshjälpen Second Hand-butik är en unik upplevelse. Butikerna är inte bara platser där man kan hitta fynd, utan också mötesplatser för människor som delar en passion för återanvändning och solidaritet. Varje besök är en chans att bidra till en god sak samtidigt som man ger nytt liv till begagnade föremål.

Evenemang och Aktiviteter – Engagemang i Samhället

Erikshjälpen är också kända för sina evenemang och aktiviteter som involverar lokalsamhället. Från modevisningar med second hand-kläder till workshops om återbruk, arbetar de aktivt för att engagera allmänheten i sin verksamhet och sprida budskapet om vikten av solidaritet och hållbarhet.

Partnerskap och Samarbete – Tillsammans för en Bättre Värld

Partnerskap med andra organisationer och företag är avgörande för att utvidga Erikshjälpens påverkan. Genom samarbeten kan de nå ut till fler behövande och skapa större förändring. Dessa partnerskap är en stark påminnelse om att när vi arbetar tillsammans, kan vi göra en mycket större skillnad.
Erikshjälpen Second Hand är en butikskedja som säljer begagnade varor för att stödja barns rättigheter och fattigdomsbekämpning globalt.

Framtiden för Erikshjälpen – Visioner och Mål

Erikshjälpens framtid ser ljus ut. Med en tydlig vision och konkreta mål fortsätter de att expandera och utveckla sin verksamhet. Genom att ständigt sträva efter att förbättra och innovera sina arbetsmetoder, är Erikshjälpen fast beslutna att fortsätta sin resa mot att skapa en mer rättvis och hållbar värld för alla.